Nejčastější mýty o solární energii a jejich osvětlení - Blog | Zet Solar s.r.o.

ZET Solar s.r.o.

Nejčastější mýty o solární energii a jejich osvětlení

Najít vhodné způsoby, jak snížit naší uhlíkovou stopu a přispět k udržitelnosti životního prostředí, se stalo jedním z hlavních témat dnešní doby. Mezi oblíbené a velice účinné možnosti patří fotovoltaika, která slibuje čistou a obnovitelnou alternativu k tradičním zdrojům energie. Nicméně, i přes její rostoucí popularitu, existuje mnoho mýtů a dezinformací, které solární panely obklopují. V tomto článku se podíváme na několik nejčastějších mýtů o solární energii a prozkoumáme je podrobněji.

Mýtus: Solární panely jsou příliš drahé.

Realita: Ano, pořízení solárních panelů si vyžádá určitou investici, ale jejich cena v posledních letech dramaticky klesla. Navíc, mnoho zemí, včetně té naší, nabízí různé druhy dotací na instalaci solárních panelů. Dále je důležité vzít v úvahu nízké provozní náklady a dlouhou životnost fotovoltaiky, které vám pomohou v dlouhodobém horizontu ušetřit nemalé peníze. Naše řešení: ZET Solar vám nabízí pomoc se získáním maximální možné dotace a pomůže vám vyřešit i financování, pokud to bude potřeba!

Mýtus: Solární energie funguje pouze za slunečného počasí.

Realita: Ano, sluneční záření je klíčovým faktorem pro produkci elektřiny solárními panely, ale solární technologie je schopna fungovat i za oblačného počasí. Moderní solární panely jsou navrženy tak, aby využívaly i difuzní sluneční záření, což znamená, že i když je obloha zatažená, stále mohou produkovat energii. Další možností je využití chytrého řízení. Naše řešení: Naše chytré řízení ZET Smart umí doplnit FVE i v době kdy nesvítí sluníčko tedy například v noci.

Mýtus: Instalace solárních panelů poškozuje střechu.

Realita: Správně nainstalované solární panely by rozhodně střechu poškodit neměly. Profesionální instalatéři používají techniky a materiály, které minimalizují riziko poškození střechy. Navíc mnoho výrobců solárních panelů nabízí záruky na jejich produkty i na střechu, aby chránily majitele domů před možnými problémy. Naše řešení: V ZET Solar nepotkáte žádného Brouka Pytlíka, u nás se setkáte pouze se zkušenými profesionály, s kterými se o svou střechu nemusíte bát!

Mýtus: Solární panely potřebují příliš mnoho místa.

Realita: I když starší modely solárních panelů mohou vyžadovat poměrně velkou plochu, moderní technologie jsou stále efektivnější a mohou produkovat více energie na menší ploše. Existují také možnosti instalace panelů na střechách, balkónech, fasádách budov nebo dokonce na zemi, což umožňuje využití volného prostoru. Naše řešení: Podívejte se na reference a fotografie realizací naší firmy ZET Solar, máme stovky spokojených klientů napříč celou Českou republikou!

Mýtus: Výroba solárních panelů poškozuje životní prostředí.

Realita: Zatímco výroba solárních panelů vyžaduje určité množství energie a surovin, moderní technologie se snaží jejich dopad na životní prostředí minimalizovat. Navíc, jednou nainstalované, solární panely produkují čistou energii bez emisí skleníkových plynů, a to je v dlouhodobém horizontu to, co životnímu prostředí ulehčí.

Naše řešení: ZET Solar používá kvalitní komponenty, které vám budou spolehlivě sloužit dlouhá léta – na panely nabízíme záruku dokonce 30 let!

Je důležité, abychom se zbavili mýtů a dezinformací ohledně fotovoltaiky, protože její využití přináší mnoho pozitiv, jak pro nás, tak pro naše životní prostředí. Solární panely jsou stále efektivnější a dostupnější, SMART řešení, které je doplňují čím dál propracovanější. Jsou klíčovým prvkem na cestě ke snížení naší závislosti na fosilních palivech a ochraně životního prostředí. Jsou cestou, jak ušetřit při stále se zvyšujících cenách elektřiny a plynu.

ZET Solar vám rádi pomůžeme k energetické soběstačnosti, aby vás růst cen energie, ani její výpadky, nemusely už nikdy trápit. Naše moderní chytré řešení vám otevře nové možnosti.

Solární energie, Solární panely, Fotovoltaika, Udržitelná energie, Energetická účinnost, Dotace solární energie, Domácí solární elektrárna, Čistá energie, ZET Solar

facts-img

30

let garance na výkon FVE panelů

facts-img

15

let garance na mechanické části FVE panelů

facts-img

10

let garance na baterie

facts-img

10

let garance na střídač